Supportingenjör

  • Category: Manufacturing
  • Location: Lyckeby, SE

  NKT i Karlskrona, världsledande inom kabelteknik, behöver förstärka sitt team och söker nu Supportingenjörer som vill arbeta i ett globalt företag med världsledande teknik. Denna roll ger dig chansen att arbeta med spännande arbetsuppgifter kopplade till service och underhåll av vår testutrustning, dels på plats i Karlskrona, men även ute hos våra kunder på den internationella marknaden - både på land och till sjöss. 
   

  Felsökning, underhåll och uppgradering av högspänningslaboratorieutrustning

  Som Supportingenjör tillhör du specialistteamet vad det gäller vår testutrustning vars huvudsakliga arbetsuppgift är att felsöka utrustningen och säkerställa en hög utnyttjandegrad av densamma i högspänningslaboratoriet. Du genomför rotorsaksanalyser, kalibrerar utrustningen och säkrar löpande att den är uppdaterad.

  I våra kundprojekt arbetar du nära våra provledare och testingenjörer men har också ett nära samarbete med produktionsavdelningen. Efter leverans av ett kabelprojekt är du även en del av support- och serviceteamet gentemot kunden vid eventuella problem. I tjänsten kan det komma att ingå beredskap.

  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Felsökning, kalibrering och uppgradering av utrustning
  • Underhåll av utrustning och dess dokumentation
  • Genomförande av förebyggande underhåll
  • Planering och säkerställande att kritiska reservdelar är tillgängliga vid behov
  • Analysera av testdata
  • Arbeta aktivt med API-ordrar

  Ihärdig problemlösare med el-expertis

  Vi söker dig som är hungrig, driven och ihärdig med ett stort tekniskt intresse. Du har en stark problemlösningsförmåga och ger dig inte förrän du har löst problemet. Du trivs i en roll med teamwork och kommunikation med andra och får energi av samarbetet både med dina kollegor internt men också med de kunder du träffar.

  Du är ödmjuk och prestigelös i ditt sätt att ta dig an din varierade arbetsvardag. Då hälsa och säkerhet är av högsta prioritet för oss har du hög förståelse och acceptans för relevanta hälso- och säkerhetsfrågor och säkerställer ansvarsfulla arbetsmetoder.
   

  Du har troligen någon form av el-utbildning i bagaget men även andra kombinationer av erfarenhet och utbildningar som är relevanta för tjänsten är intressanta. Arbetar du idag som service- eller industrielektriker har du en bra bakgrund för rollen. Meriterande är ifall du har arbetat med liknande arbetsuppgifter och med produkter inom högspänning. Det är även meriterande med erfarenhet från exempelvis kärnkraftverk, elkrafts relaterade arbeten, PLC-programmering och styrsystem.


  Därutöver innehåller ditt CV:

  • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning eller liknande inom exempelvis elektroteknik
  • Allmän el-behörighet
  • Meriterande med kunskap inom högspänning
  • Talar och skriver flytande svenska

  Kontaktuppgifter och ansökan

  Ansök via länken nedan med CV och personligt brev senast den 16 April 2023. Urval sker löpande – tjänsten kan komma tillsättas före sista ansökningsdag.

  Tester kan förekomma i våra rekryteringsprocesser.


  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Linus Petersson 0734-48 71 89

  eller ansvarig rekryterare Alice Jerlmark, alice.jerlmark@nkt.com.

  Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.


  Fackliga representanter
  Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380
  Unionen – Joakim Wikström +46 76 407 02 43
  Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911


  Välkommen med din ansökan!

  Om NKT

  I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin. 

  På NKT, är vi alla Connectors. Genom framgångsrikt samarbete utvecklar vi världsledande teknik som möjliggör övergången till förnybar energi – och vi bygger starka relationer och samarbete för att utvecklas som individer.  NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik. Vi designar, tillverkar och installerar låg-, mellan- och högspänningskabellösningar och tillbehör som möjliggör den gröna omställningen. NKT har sitt huvudkontor i Danmark, sysselsätter 4 500 personer i mer än 15 länder och omsatte 2,1 miljarder EUR 2022. We connect a greener world. www.NKT.com.  
  NKT Corporate Movie  

  What we offer:

  Remote work possibilities

  Flexible working hours

  Strong safety culture

  Exciting career development opportunities

  Global company & Scandinavian culture

  Hightech industry environment

  Mgr Technical Documentation & PM Digitalization

  Therese works in the production environment where safety is the number one priority and finds that the secure work environment in NKT makes her and her team gain more focus on being creative and productive.

  Our culture

  Life @ NKT

  Our company culture is created by all of us - everyday.
  Find out more
  Images of Velke Mecirizi people

  Sign up to our Talent Pool

  No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
  Loading...