Maskinsäkerhetsexpert

 • Category: Manufacturing
 • Location: Lyckeby, SE

Bli en del av vårt engagerade team och arbeta i en toppmodern produktionsmiljö i Karlskrona
Är du en målinriktad och innovativ person som motiveras av tekniska utmaningar i ett framåtlutat team? I rollen som maskinsäkerhetsexpert tillhör du en avdelning som arbetar med maskinsäkerhet, teknisk dokumentation och arbetsprocesser. 

Rådgiva och stödja
I ditt dagliga arbete kommer du som maskinsäkerhetsexpert ge råd och stödja våra projekt så att säkerhetsaspekten inkluderas vid designen och byggnationen av maskinerna.
Du har en teknisk bakgrund inom el, automation eller mekatronik och arbete med konstruktion av säkerhetsrelaterade funktioner i styrsystem, pneumatiska och hydrauliska system.

Våra främsta fokus är HSE, säker användning av maskin, efterlevnad av lagkrav och kvalitet och arbetet utförs med utgångspunkt i NKT:s verksamhetspolicy.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är följande:

 • Att klarlägga direktiv, förordningar och de harmoniserade standarder, övriga standarder, samt andra tekniska specifikationer som är applicerbara för att säkerställa och uppfylla grundläggande hälso- och säkerhetskrav
 • Att rådgiva om och/eller utarbeta maskinens säkerhetskoncept
 • Att rådgiva om och/eller ta fram dokumentation för maskinens konstruktion, tillverkning och funktionssätt som krävs för en CE-märkning
 • Att utföra riskbedömningar

Strukturerad och lyhörd lagspelare
För att trivas i rollen som maskinsäkerhetsexpert har du ett starkt driv att lösa dina arbetsuppgifter på ett systematiskt och noggrant sätt. Du är lyhörd och har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Du är en utpräglad lagspelare som bidrar till att bibehålla vårt goda klimat och samarbete både inom avdelningen likväl som i övriga organisationen. 


Utöver det ovanstående bör du ha följande erfarenheter:

 • Vi föredrar att se följande certifieringar, eller intresse för att utvecklas inom detta område:
  • CMSE®– Certified Machinery Safety Expert
  • CECE – Certified Expert in CE Marking
  • CEFS – Certified Expert in Functional Safety
 • God kunskap i Officeprogrammen
 • Talar och skriver flytande svenska samt engelska

Kontaktuppgifter och ansökan
Är du intresserad av en karriär i en högteknologisk miljö i ett expansivt företag där du kommer få möjlighet att utvecklas både karriärmässigt och personligt? 
Välkommen med din ansökan via länken nedan med CV och personligt brev senast den 31 januari 2024, urval kommer ske löpande. 

Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Therese Ottosson-Starheim, +46 455 33 41 95, therese.ottosson-starheim@nkt.com eller HR Business Partner Andreas Christenson, andreas.christenson@nkt.com. Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380  

Unionen – Joakim Wikström +46 734 070 243

Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

Vi ser fram emot din ansökan! 

#LI-BG1

Om NKT

I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin. 

På NKT, är vi alla Connectors. Genom framgångsrikt samarbete utvecklar vi världsledande teknik som möjliggör övergången till förnybar energi – och vi bygger starka relationer och samarbete för att utvecklas som individer.  NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik. Vi designar, tillverkar och installerar låg-, mellan- och högspänningskabellösningar och tillbehör som möjliggör den gröna omställningen. NKT har sitt huvudkontor i Danmark, sysselsätter 4 500 personer i mer än 15 länder och omsatte 2,1 miljarder EUR 2022. We connect a greener worldwww.NKT.com

NKT Corporate Movie  

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Production Coordinator

Zdenek has been working as a production coordinator at NKT for 47 years. He likes the variation of tasks in his job and the team effort required when reacting to changing situations.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...