Maskinsäkerhetsexpert

  • Category: Manufacturing
  • Location: Lyckeby, SE

  Bli en del av vårt engagerade team och arbeta i en toppmodern produktionsmiljö i Karlskrona
  Är du en målinriktad och innovativ person som motiveras av tekniska utmaningar i ett framåtlutat team? I rollen som maskinsäkerhetsexpert tillhör du en avdelning som arbetar med maskinsäkerhet, teknisk dokumentation och arbetsprocesser. 

  Rådgiva och stödja
  I ditt dagliga arbete kommer du som maskinsäkerhetsexpert ge råd och stödja våra projekt så att säkerhetsaspekten inkluderas vid designen och byggnationen av maskinerna.
  Du har en teknisk bakgrund inom el, automation eller mekatronik och arbete med konstruktion av säkerhetsrelaterade funktioner i styrsystem, pneumatiska och hydrauliska system.

  Våra främsta fokus är HSE, säker användning av maskin, efterlevnad av lagkrav och kvalitet och arbetet utförs med utgångspunkt i NKT:s verksamhetspolicy.

  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är följande:

  • Att klarlägga direktiv, förordningar och de harmoniserade standarder, övriga standarder, samt andra tekniska specifikationer som är applicerbara för att säkerställa och uppfylla grundläggande hälso- och säkerhetskrav
  • Att rådgiva om och/eller utarbeta maskinens säkerhetskoncept
  • Att rådgiva om och/eller ta fram dokumentation för maskinens konstruktion, tillverkning och funktionssätt som krävs för en CE-märkning
  • Att utföra riskbedömningar

  Strukturerad och lyhörd lagspelare
  För att trivas i rollen som maskinsäkerhetsexpert har du ett starkt driv att lösa dina arbetsuppgifter på ett systematiskt och noggrant sätt. Du är lyhörd och har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Du är en utpräglad lagspelare som bidrar till att bibehålla vårt goda klimat och samarbete både inom avdelningen likväl som i övriga organisationen. 


  Utöver det ovanstående bör du ha följande erfarenheter:

  • Som maskinsäkerhetsexpert är du certifierad eller innehar motsvarande adekvat nivå enligt:
   • CMSE®– Certified Machinery Safety Expert
   • CECE – Certified Expert in CE Marking
   • CEFS – Certified Expert in Functional Safety
  • God kunskap i Officeprogrammen
  • Talar och skriver flytande svenska samt engelska

  Kontaktuppgifter och ansökan
  Är du intresserad av en karriär i en högteknologisk miljö i ett expansivt företag där du kommer få möjlighet att utvecklas både karriärmässigt och personligt? 
  Välkommen med din ansökan via länken nedan med CV och personligt brev senast den 19 februari, urval kommer ske löpande. 

  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Therese Ottosson-Starheim, +46 455 33 41 95, therese.ottosson-starheim@nkt.com eller HR Business Partner Andreas Christenson, andreas.christenson@nkt.com.
  Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

  Fackliga representanter
  Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380  
  Unionen – Joakim Wikström +46 734 070 243
  Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

  Vi ser fram emot din ansökan! 

  #LI-NKT

  Om NKT

  I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin. 

  NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ elkabelteknik och tar en central roll när världen går mot grön energi. NKT designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningslösningar som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan 1891 har NKT förnyat kraftkabelteknologin som byggde infrastrukturen för de första glödlamporna till den för de megawatt som skapas av förnybar energi idag. NKT har sitt huvudkontor i Danmark och sysselsätter 3900 personer. NKT är noterat på Nasdaq Köpenhamn och omsatte 1,8 miljarder EUR 2021. NKT – We connect a greener world. www.NKT.com

  NKT Corporate Movie  

  What we offer:

  Remote work possibilities

  Flexible working hours

  Strong safety culture

  Exciting career development opportunities

  Global company & Scandinavian culture

  Hightech industry environment

  Machine operator

  Justyna works as a machine operator at NKT. The focus of her work is to control the technology requirements of a given section, operating of machines and cleaning of the machines. She mentions that her job at NKT is stable and the atmosphere is good.

  Our culture

  Life @ NKT

  Our company culture is created by all of us - everyday.
  Find out more
  Images of Velke Mecirizi people

  Sign up to our Talent Pool

  No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
  Loading...