Underhållsingenjör

  • Category: Engineering
  • Location: Lyckeby, SE

  Bli en del av vårt kompetenta underhållsteam som driver underhållsutveckling och optimering

  Är du en målinriktad och innovativ underhållsingenjör som motiveras av tekniska utmaningar i ett framåtlutat team? Vår avdelning underhållsingenjörer behöver förstärkning och söker nu en ny kollega som vill arbeta med support, optimering och utveckling av vår maskinpark. Att bli en del av NKT öppnar många framtida karriärmöjligheter såväl som möjlighet till personlig utveckling. 

  Din roll som Underhållsingenjör
  Som ingenjör arbetar du med proaktiva, långsiktiga lösningar som ökar driftsäkerheten. Du kommer kontinuerligt arbeta med utveckling av vår serviceverksamhet, både teoretiskt och praktiskt. 
  Vi söker dig som får energi av ett högt arbetstempo där du hanterar flera kontakter och processer parallellt. Du kommer även ansvara för att framtagning av regelbundna analyser inom ditt område och förväntas kunna bistå med teknisk områdeskunskap och input i utveckling av underhåll.


  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Att deltaga aktivt i avdelningens säkerhetsarbete med bla. Incidentrapportering och riskbedömningar
  • Att vara ansvarig för processen – driftsäkert underhåll 
  • Genomföra en RCM-baserad (Reliability Centered Maintenance) FMEA-analys på utvalda maskiner med fakta från underhållssystemet och information från produktionspersonal.
  • För utvalda maskiner uppdatera befintligt förebyggande underhålls-program för operatörsunderhåll och specialistunderhåll med hjälp av resultatet från FMEA-analysen.
  • För utvalda maskiner uppdatera behovet av reservdelar med hjälp av resultatet från FMEA-analysen 
  • Att ta fram statistik och uppdatera nyckeltal för att mäta UH-verksamhetens effektivitet
  • Att analysera underhållsrelaterade störningar genom RCA (Root cause analysis) och initiera förbättringar för att minska antalet störningar
  • Att deltaga i ombyggnadsprojekt i syfte att tillvarata underhållsaspekter
  • Ingå i projektgrupp vid nyinvesteringar av maskiner för att delge underhållsaspekter till projektet. Uppdatering av anläggningsstrukturen/reservdelsstruktur för utvalda tekniska anläggning och vid investering i ny utrustning i samarbete med andra avdelningar. Samt att därvid säkerställa att anläggningen dokumenteras i erforderlig utsträckning
  • Att deltaga i och driva förbättringsaktiviteter inom produktionens underhåll


  Vem är du?
  För att trivas hos oss bör du vara en ansvarsfull och självgående person som gärna ser förbättringar och nya möjligheter. Du är noggrann och brinner för nya uppdrag, liksom ett föredöme när det gäller säkerhet. Du är lyhörd och har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Du är en utpräglad lagspelare som bidrar till att bibehålla vårt goda klimat och samarbete både inom avdelningen likväl som i övriga organisationen. Du är kommunikativ och trygg i att genomföra presentationer på svenska och engelska.

  Utöver det ovanstående bör du har följande erfarenheter:

  • Teknisk utbildning eller liknande arbetsliveserfarenhet är meriterande
  • God kunskap i Officeprogrammen
  • Flytande i svenska och engelska, i tal och skrift.

  Kontaktuppgifter och ansökan
  Är du intresserad av en karriär i en högteknologisk miljö i ett expansivt företag där du kommer få möjlighet att utvecklas både karriärmässigt och personligt? 
  Välkommen med din ansökan via länken nedan med CV och personligt brev senast den 28 februari, urval kommer ske löpande. 

  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Louise Lundgren, +46 73 054 96 72, Louise.lundgren@nkt.com eller HR Business Partner, Andreas Christenson, andreas.christenson@nkt.com.
  Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

  Fackliga representanter
  Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380
  Unionen – Joakim Wikström +46 734 070 243
  Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

  Vi ser framemot din ansökan! 

  #LI-NKT

  Om NKT

  I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin. 

  NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ elkabelteknik och tar en central roll när världen går mot grön energi. NKT designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningslösningar som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan 1891 har NKT förnyat kraftkabelteknologin som byggde infrastrukturen för de första glödlamporna till den för de megawatt som skapas av förnybar energi idag. NKT har sitt huvudkontor i Danmark och sysselsätter 3900 personer. NKT är noterat på Nasdaq Köpenhamn och omsatte 1,8 miljarder EUR 2021. NKT – We connect a greener world. www.NKT.com

  NKT Corporate Movie  


   

  What we offer:

  Remote work possibilities

  Flexible working hours

  Strong safety culture

  Exciting career development opportunities

  Global company & Scandinavian culture

  Hightech industry environment

  Laboratories Deputy

  What Isac likes best about working at NKT is that there is a purpose behind the work that he and his team are doing which is to help in the ongoing environmental crisis and energy crisis in the world.

  Our culture

  Life @ NKT

  Our company culture is created by all of us - everyday.
  Find out more
  Images of Velke Mecirizi people

  Sign up to our Talent Pool

  No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
  Loading...