Logistikchef

  • Category: Manufacturing
  • Location: Lyckeby, SE

  Logistikchef för vår produktionsverksamhet på NKT
  Är du ledaren som motiverar och engagerar? Slår ditt hjärta lite extra när logistik och nära kundrelationer kommer på tal och är du dessutom guldmedaljör i teambyggande - då är det dig vi söker! 
  I den här rollen får du möjlighet att göra skillnad och påverka i ett växande företag som innehar en nyckelroll i den gröna omvandlingen i vårt samhälle. 

  Optimera och utveckla
  Som Logistikchef för våran verksamhet mot produktionen på NKT är det dina ledaregenskaper som får ta plats. Du leder ett team av logistikarbetare och transportförare och ser till att resurser, i form av människa, maskin och material, används på bästa sätt. Ansvaret för vår skiftverksamhet riktas främst mot vår produktion där du arbetar för optimera och utveckla arbete samt våra processer gällande: transporter gods och material, lagerhållning och ytor, omkostnadsbudget & investeringsbudget för kommande behov.

  I rollen får du möjlighet att utveckla ditt ledarskap och ansvarar bland annat för följande:

  • att ett aktivt arbetet bedrivs enligt NKT:s ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö
  • att rekrytering och utveckling av personal genomförs 
  • att investering & omkostnadsbudget utarbetas, följs upp och uppdateras
  • att mål för avdelningen utarbetas, visualiseras och följs upp samt att dessa mål bryts ner och utvecklas inom avdelningen
  • att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande lagar och avtal

  Inspirerande och driven ledare
  För att lyckas och trivas i rollen som Logistikchef för verksamhet mot produktionen har du tidigare erfarenhet av att leda personal inom logistik i industrimiljö. Du är skicklig på att tackla utmaningar med ett positivt förhållningssätt i en dynamisk miljö och har talang för feedback med en god känsla för hur du bemöter olika individer. Som ledare är du tydlig med mål och förväntningar och ser utveckling som den starkaste faktorn för framgång. Du har ett intresse för teknik och deltar gärna bidragande i samtal och diskussioner.

  Utöver det ovanstående har du arbetat med SAM (systematiskt arbetsmiljöarbete) och har ett genuint intresse för kvalitets- och förbättringsarbete. Du bör även ha följande erfarenheter:


  Gymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning. Relevant högskoleutbildning inom Logistik, Procurement eller Supply Chain är meriterande.

  • Flerårig erfarenhet av att leda personal, gärna inom logistik i industrimiljö.
  • God kunskap i Lean och 5S som bidrar till att du ser vikten av ordning och reda samt värdet i att optimera värdeflödeskedjan för dina interna såväl som externa kunder och leverantörer.
  • God kunskap i Microsoft Office, erfarenhet av SAP är meriterande.
  • Flytande i Svenska och Engelska (tal och skrift)

  Våra anställda är nyckeln till framgång
  Arbetskulturen på NKT baseras på hög ambition, starka prestationer och högt engagemang. Vi har ett tydligt mål i vår strategi; att vara en arbetsplats där de mest kvalificerade och kompetenta arbetarna inom industrin väljer att skapa sin karriär. För att stötta dessa strategiska mål erbjuder NKT sina anställda en miljö med kontinuerliga möjligheter till personlig utveckling.

  Kontaktuppgifter och ansökan
  Är du intresserad av en karriär i en högteknologisk miljö i ett expansivt företag där du kommer få möjlighet att utvecklas både karriärmässigt och personligt? 
  Välkommen med din ansökan via länken nedan med CV och personligt brev senast den 19 februari, urval kommer ske löpande. 

  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Christoffer Strömberg, christoffer.stromberg@nkt.com, +46 455 753 70 eller HR Business Partner Andreas Christenson, andreas.christenson@nkt.com.
  Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

   

  Fackliga representanter
  Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380  
  Unionen – Joakim Wikström +46 734 070 243
  Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

   

  Välkommen med din ansökan! 

  #LI-NKT

  Om NKT

  I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin. 

  NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ elkabelteknik och tar en central roll när världen går mot grön energi. NKT designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningslösningar som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan 1891 har NKT förnyat kraftkabelteknologin som byggde infrastrukturen för de första glödlamporna till den för de megawatt som skapas av förnybar energi idag. NKT har sitt huvudkontor i Danmark och sysselsätter 3900 personer. NKT är noterat på Nasdaq Köpenhamn och omsatte 1,8 miljarder EUR 2021. NKT – We connect a greener world. www.NKT.com

  NKT Corporate Movie 

  What we offer:

  Remote work possibilities

  Flexible working hours

  Strong safety culture

  Exciting career development opportunities

  Global company & Scandinavian culture

  Hightech industry environment

  Machine Operator

  Artur works as a machine operator at NKT in Velké Meziříčíin, Czech Republic. He finds NKT has a nice atmosphere where everyone is ready to help each other, and with great communication between teams and colleagues.

  Our culture

  Life @ NKT

  Our company culture is created by all of us - everyday.
  Find out more
  Images of Velke Mecirizi people

  Sign up to our Talent Pool

  No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
  Loading...