Project Engineer

  • Category: Engineering
  • Location: Lyckeby, SE

  Var med och bidra till den gröna omställningen med din tekniska kompetens!

  Vill du vara med och spela en nyckelroll för att stärka den gröna omställningen av samhället? Motiveras du av att ta ansvar och lösa komplexa problem genom teamwork? Brinner du för stora projekt och toppmodern teknik? Trivs du när ingen dag på jobbet är den andra lik?

  Sök då tjänsten som Projekt Ingenjör hos NKT och bli en del av ett team med skickliga Ingenjörer, baserat i Karlskrona.

  Var med och utveckla framtidens kabelsystem

  I rollen som Projekt Ingenjör kommer du att arbeta med design av de mest avancerade kabelsystemen på marknaden i våra leveransprojekt. Du kommer att använda både egenutvecklad och kommersiellt tillgänglig programvara för att designa kabelsystem i alla aspekter; elektriska, mekaniska och termiska. Dina beräkningar gör det möjligt att skapa kostnadseffektiva lösningar samtidigt som du följer relevanta standarder. Du är angelägen om att skräddarsy NKT:s tekniska erbjudande till kundernas krav och tillämpliga standarder samtidigt som du bibehåller ansvar för risk, budget och tidsplan. Du kommer att hantera alla aspekter av ett kommersiellt erbjudande eller genomförandet av ett projekt, såsom kommersiella, juridiska, planering och installationsaktiviteter.

  NKT i Karlskrona har en toppmodern tillverkningsanläggning för tillverkning av högspännings- och extrahögspänningskablar, NKT i Karlskrona har också en av de största AC & DC Högspänningslabben för testning av kabel i norra Europa.

  Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ha översikt över det tekniska området i projektet och driva alla tekniska leverabler.
  • Designa högkvalitativa och kostnadseffektiva kabelsystem baserat på kundens specifikationer och alla relevanta standarder.
  • Utföra tekniska beräkningar i våra program som omfattar bland annat elektriska, termiska och mekaniska beräkningar.
  • Ta ansvar för kostnadskalkyler relaterade till produkterna, tester och ingenjörsarbete i projekt.
  • Bedöma risker och möjligheter i leveransprojekt. 
  • Ansvarig för att förstå och beakta kundens kontrakt/specifikationer.
  • Fungerar som tekniskt gränssnitt mot kund i leveransprojekt (majoritet utanför Sverige).
  • Skriva tekniska dokument kring den tekniska lösning vi erbjuder kunden.

  Innovativ teknikintresserad ingenjör

  Som team trivs vi med mångfalden av våra tekniska bakgrunder som gör att vi kan ha ett allsidigt perspektiv i våra lösningar till fördel för våra kunder. Du kommer att tillföra dina unika färdigheter till teamet och därmed kan du som person och vi som team utvecklas. Vårt ingenjörsteam är öppet för innovativa idéer och stödjer personlig och kollektiv utveckling.

  För att lyckas i denna roll har du ett högt tekniskt intresse och kompetens. Du tar en aktiv roll i ditt eget kompetensbyggande genom att aktivt identifiera och driva förbättringsområden. Du är en systematisk och analytisk problemlösare som kan arbeta självständigt och har en hög ansvarskänsla för ditt arbete. Du är effektiv i att hantera din egen tid och flexibel att anpassa dig till de olika kraven i projektarbetet. Att hålla deadlines och kvalitetskriterier är en naturlig del av ditt arbetsflöde och planering.

  Vårt team bygger på samarbete och stark laganda, därför är det en framgångsfaktor i vår framtida kollega att vara en lagspelare och öppen för att dela lösningar, kompetenser och erfarenheter. Som en mångsidig kommunikatör är du serviceinriktad och kan utveckla komplexa koncept och anpassa ditt budskap till din publik under förhandlingar inom det tekniska området med NKT:s kunder. Vidare är du systematisk i att samla in, organisera och presentera data i teknisk dokumentation på engelska med hög kvalitet och i enlighet med interna och kundkrav.

  Ditt Cv innehåller :

  • Civilingenjör (Master) inom det tekniska området, dvs i elektroteknik, fysik, matematik, kemi eller likvärdig utbildning.
  • Kunskap och vana med moderna IT-verktyg för teknik, såsom Matlab och Comsol
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift, huvuddelen av extern kommunikation är på engelska.
  • Erfarenhet inom det tekniska området är meriterande.

  Kontakt och Ansökan

  Letar du efter en karriär i en snabbväxande och högteknologisk miljö där du kommer att kunna utvecklas på ett personligt såväl som på karriärnivå?

  Ansök då på vår hemsida senast 30 mars.

  Du ska ha permanent arbetstillstånd i Sverige eller vara medborgare i länder som tillhör EU.

  Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Rekryterande chef Peter Friberg +46 455 53461. Om du har några frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR Business Partner Kristina Owesson. Observera att vi på grund av GDPR-reglerna inte kan acceptera några ansökningar via e-post. 

  Fackliga representanter

  Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380  

  Unionen – Joakim Wikström  ++46734070243

  Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

  Vi ser fram emot att få din ansökan!

  About NKT
  At the factory in Karlskrona, NKT is designing, developing and manufacturing the high-voltage power cable solutions enabling the transition to renewable energy. Here, you will join a diverse organization at an internationally recognized engineering center operating one of the most advanced high-voltage test halls, a state-of-the-art cable manufacturing and the NKT Victoria – the most sustainable cable-laying vessel in the offshore industry. 
  NKT connects a greener world with high-quality power cable technology and takes centre stage as the world moves towards green energy. NKT designs, manufactures and installs low-, medium- and high-voltage power cable solutions enabling sustainable energy transmission. Since 1891, NKT has innovated the power cable technology building the infrastructure for the first light bulbs to the megawatts created by renewable energy today. NKT is headquartered in Denmark and employs 3,900 people. NKT is listed on Nasdaq Copenhagen and realised a revenue of EUR 1.8 billion in 2021. NKT - We connect a greener world. www.nkt.com

  What we offer:

  Remote work possibilities

  Flexible working hours

  Strong safety culture

  Exciting career development opportunities

  Global company & Scandinavian culture

  Hightech industry environment

  Senior Mechanical Analysis Engineer

  Gustaf is very passionate about his job. He likes to challenge old ideas, he likes to put new ideas forward. For him that is part of the development process and he feels he found just the right spot for him at NKT.

  Our culture

  Life @ NKT

  Our company culture is created by all of us - everyday.
  Find out more
  Images of Velke Mecirizi people

  Sign up to our Talent Pool

  No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
  Loading...