Projektingenjör

 • Category: Engineering
 • Location: Lyckeby, SE

Var med och bidra till den gröna omställningen med din tekniska kompetens!

Vill du vara med och spela en nyckelroll för att stärka den gröna omställningen av samhället? Motiveras du av att ta ansvar och lösa komplexa problem genom teamwork? Brinner du för stora projekt och toppmodern teknik? Trivs du när ingen dag på jobbet är den andra lik?

Sök då tjänsten som Projekt Ingenjör hos NKT och bli en del av ett team med skickliga Ingenjörer, baserat i Karlskrona.

Var med och utveckla framtidens kabelsystem

I rollen som Projekt Ingenjör kommer du att arbeta med design av de mest avancerade kabelsystemen på marknaden i våra leveransprojekt. Du kommer att använda både egenutvecklad och kommersiellt tillgänglig programvara för att designa kabelsystem i alla aspekter; elektriska, mekaniska och termiska. Dina beräkningar gör det möjligt att skapa kostnadseffektiva lösningar samtidigt som du följer relevanta standarder. Du är angelägen om att skräddarsy NKT:s tekniska erbjudande till kundernas krav och tillämpliga standarder samtidigt som du bibehåller ansvar för risk, budget och tidsplan. Du kommer att hantera alla aspekter av ett kommersiellt erbjudande eller genomförandet av ett projekt, såsom kommersiella, juridiska, planering och installationsaktiviteter.

NKT växer som företag och har nyligen tagit beslut om stora investeringar i våra fastigheter i Karlskrona. Målsättningen är att inom de kommande åren fördubbla vår kapacitet i fabriken och bygga ett tredje torn som kommer bli den näst högsta byggnaden i Sverige. NKT i Karlskrona har en toppmodern tillverkningsanläggning för tillverkning av högspännings- och extrahögspänningskablar, NKT i Karlskrona har också en av de största AC & DC Högspänningslabben för testning av kabel i norra Europa.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Ha översikt över det tekniska området i projektet och driva alla tekniska leverabler.
 • Designa högkvalitativa och kostnadseffektiva kabelsystem baserat på kundens specifikationer och alla relevanta standarder.
 • Utföra tekniska beräkningar i våra program som omfattar bland annat elektriska, termiska och mekaniska beräkningar.
 • Ta ansvar för kostnadskalkyler relaterade till produkterna, tester och ingenjörsarbete i projekt.
 • Bedöma risker och möjligheter i leveransprojekt. 
 • Ansvarig för att förstå och beakta kundens kontrakt/specifikationer.
 • Fungerar som tekniskt gränssnitt mot kund i leveransprojekt (majoritet utanför Sverige).
 • Skriva tekniska dokument kring den tekniska lösning vi erbjuder kunden.

Innovativ teknikintresserad ingenjör

Som team trivs vi med mångfalden av våra tekniska bakgrunder som gör att vi kan ha ett allsidigt perspektiv i våra lösningar till fördel för våra kunder. Du kommer att tillföra dina unika färdigheter till teamet och dina ansvarsområden anpassas efter dina kompetenser, därmed kan du som person och vi som team utvecklas. Vårt ingenjörsteam är öppet för innovativa idéer och stödjer personlig och kollektiv utveckling.

För att lyckas i denna roll har du ett högt tekniskt intresse och kompetens. Du tar en aktiv roll i ditt eget kompetensbyggande genom att aktivt identifiera och driva förbättringsområden. Du är en systematisk och analytisk problemlösare som kan arbeta självständigt och har en hög ansvarskänsla för ditt arbete. Du är effektiv i att hantera din egen tid och flexibel att anpassa dig till de olika kraven i projektarbetet. Att hålla deadlines och kvalitetskriterier är en naturlig del av ditt arbetsflöde och planering.

Vårt team bygger på samarbete och stark laganda, därför är det en framgångsfaktor i vår framtida kollega att vara en lagspelare och öppen för att dela lösningar, kompetenser och erfarenheter. Som en mångsidig kommunikatör är du serviceinriktad och kan utveckla komplexa koncept och anpassa ditt budskap till din publik under förhandlingar inom det tekniska området med NKT:s kunder. Vidare är du systematisk i att samla in, organisera och presentera data i teknisk dokumentation på engelska med hög kvalitet och i enlighet med interna och kundkrav.

Ditt Cv innehåller :

 • Civilingenjör (Master) inom det tekniska området, dvs i elektroteknik, fysik, matematik, kemi eller likvärdig utbildning.
 • Kunskap och vana med moderna IT-verktyg för teknik, såsom Matlab och Comsol
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift, huvuddelen av extern kommunikation är på engelska.
 • Erfarenhet inom det tekniska området är meriterande.

Kontakt och Ansökan

NKT främjar en mångfaldig organisation och en kultur där människor med olika bakgrund kan trivas och inspireras att prestera på sitt bästa. Vi tror att en mångfaldig organisation möjliggör hållbara prestationer och att en inkluderande och välkomnande kultur skapar en bättre arbetsplats.

Tycker du tjänsten låter intressant? Då vill vi gärna prata med dig. Även om du inte uppfyller alla krav – berätta det för oss. Kunskapsluckor kan fyllas och det viktigaste är din potential, motivation och vilja att bidra till vår framtid. Läs mer om vårt erbjudande och lyssna på några röster från våra medarbetare här!

Ansök via länken nedan med CV och personligt brev senast den 1 december 2023. Rekrytering sker löpande vilket betyder att tjänsten kan tillsättas innan detta datum.

Tester kan förekomma i våra rekryteringsprocesser.

Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Peter Friberg, peter.friberg@nkt.com eller ansvarig rekryterare Stefan Björksten, stefan.bjoerksten@nkt.com. Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380  

Unionen – Joakim Wikström  ++46734070243

Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911
 

Välkommen med din ansökan!

Be a Connector of the green tomorrow!

#LI-BG1

About NKT

At the factory in Cologne, NKT is designing, developing and manufacturing the high-voltage power cable solutions enabling the Energiewende and the global transition to renewable energy. Here, you will join a diverse organization at an internationally recognized engineering center at a state-of-the-art power cable factory. 

At NKT, we are all Connectors. We connect to develop leading technologies that enable the world’s transition to renewable energy - and we stay connected to grow as people and professionals. As a company, NKT connects a greener world with high-quality power cable technology - designing, manufacturing and installing low-, medium- and high-voltage power cable solutions and accessories that support the green transition. NKT is headquartered in Denmark, employs 4,500 people in more than 15 countries, and realized revenue of EUR 2,1 billion in 2022. We connect a greener world. www.nkt.com

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Operational Production Technician

Jonas works at NKT as an operational production technician, where he works with the machines and makes sure that everything is in good condition, works on improvements and keeps the instructions up to date. He mentions that NKT is a great place to work because of the opportunity to develop as a person in the company.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...