Health & Safety Specialist

  • Category: Quality & Safety
  • Location: Lyckeby, SE

Zero by choice – vill du vara med på resan?

Hos oss på NKT är säkerheten för våra medarbetare alltid nummer 1! Vår verksamhet präglas av en tydlig ambition om ständiga förbättringar mot en marknadsledande position i alla avseenden – vad gäller säkerhet innebär det ”dubbelt så bra 2028” – detta utifrån ett redan starkt utgångsläge. Vill du vara med och göra skillnad?

Ett växande intresse för förnybar energi och energioberoende innebär att vi siktar  på att fördubbla vår kapacitet i vår fabrik i Karlskrona till 2026. För att göra detta möjligt kommer vi bygga en ny fabrik vid vår befintliga anläggning, tillsammans med ett tredje kabeltorn som blir den 2:a högsta byggnaden i Sverige!

Samordna vårt hälsa- och säkerhetsarbete

Rollen ingår i ett starkt team där man som sakkunnig stödjer organisationens chefer och sina kollegor inom Hälsa & Säkerhet med det systematiska arbetsmiljöarbetet - riskhantering, utredningar, utbildningar och instruktioner samt laglighetsbedömningar, med mycket mera.

Vi ser också gärna att du har med dig:

  • Akademisk utbildning (> 3 år) alternativt YH-utbildning inom arbetsmiljö,
  • Minst åtta års arbetslivserfarenhet varav minst fyra inom arbetsledning/arbetsmiljö gärna inom industrin
  • Alt minst tio års arbetslivserfarenhet inom industri och minst fyra inom arbetsledning/arbetsmiljö

Vi värdesätter särskild spetskompetens inom utbildning och utredning. Kunnande inom beteendebaserad säkerhet, HR och internationell erfarenhet med god engelska ser vi som meriterande.

Relationsbyggare med brinnande intresse och driv för hälsa- och säkerhetsfrågor

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är en god kommunikatör med integritet, har lätt för att ta egna initiativ, driva frågor och få genomslag. För att bli framgångsrik i rollen utvecklar du hållbara relationer samt stöttar och jobbar aktivt med att öka medvetenheten kring hälsa och säkerhet inom organisationen. Du är lösningsorienterad och har förmåga att tänka strategiskt där du ser till helheten utifrån flera aspekter såsom miljö, hälsa, teknik, juridiska krav, ekonomi och verksamhetens behov.

Kontaktuppgifter och ansökan

NKT främjar en mångfaldig organisation och en kultur där människor med olika bakgrund kan trivas och inspireras att prestera på sitt bästa. Vi tror att en mångfaldig organisation möjliggör hållbara prestationer och att en inkluderande och välkomnande kultur skapar en bättre arbetsplats.

Tycker du tjänsten låter intressant? Då vill vi gärna prata med dig. Även om du inte uppfyller alla krav – berätta det för oss. Kunskapsluckor kan fyllas och det viktigaste är din potential, motivation och vilja att bidra till vår framtid.

Läs mer om vårt erbjudande och lyssna på några röster från våra medarbetare här!

Ansök via länken nedan med CV och personligt brev senast den 10 november 2023. Rekrytering sker löpande vilket betyder att tjänsten kan tillsättas innan detta datum.

Tester kan förekomma i våra rekryteringsprocesser.

Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta teamleader, Peter Östling, Peter.Oestling@nkt.com, +46706743192 eller ansvarig rekryterare Alice Jerlmark, alice.jerlmark@nkt.com. Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380  

Unionen - Joakim Wikström +46 734 07 02 43

Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

Välkommen med din ansökan!

Be a Connector of the green tomorrow!

#LI-NKT

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Senior Manager HSE Karlskrona

Ulrica has been working at NKT for 8 years and leads a global team that works with health, safety and environment in different customer projects. Because of our complex business she can learn new things every single day even after such a long career at NKT.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...