Anbudsingenjör

  • Category: Engineering
  • Location: Lyckeby, SE

Bli en del av ett världsledande företag och en viktigt del i den gröna omställningen.
 
Är du en erfaren anbudsingenjör och vill utvecklas i ett internationellt växande kabelföretag? Har du kunskap i kalkylprogrammet MAP? 
Då har vi jobbet för dig!
 
En viktig spelare i anbudsprocessen
I rollen som anbudsingenjör så jobbar du ihop med den anbudsansvarige för att skapa de mest konkurrenskraftiga och intresseväckande anbuden till våra kunder. Du får upprätta anbud och kalkyler samt ha dialogen med leverantörer och underentreprenörer. Du samarbetar med flera roller inom koncernen såsom inköpsavdelning, projektledare, interna leverantörer mm. I dina arbetsuppgifter ingår att utvärdera och förteckna risker, möjligheter, oklarheter och metoder för att skapa grunden till konkurrenskraftiga anbud.

Övriga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
•    Ansvara för MAP som helhet 
•    Analysera förfrågningar
•    Prissättning och ekonomiska kalkyler gentemot slutkund och kravställare
•    Stötta projekt i utförandefas 
•    Upprätta tidplan i anbudsskedet, i samråd med Projektledare samt stötta i utförandeskedet
•    Ta fram anbudsdokumentation
 
Noggrann siffermänniska som hämtar motivationen i affären
Den vi söker är utbildad ingenjör eller har erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning inom anläggning, gärna med inriktning kabelförläggning. Vi ser att vår nya medarbetare till denna tjänst har tidigare erfarenhet av att delta i anbudsprocessen och är väl förtrogen med MAP och andra kalkylprogram som verktyg. 

Du som söker beskriver dig själv som strukturerad och analytisk. Att vara en väsentlig del av teamet ger dig inspiration, medan dina färdigheter i ekonomisk analys lyser igenom. 


Då NKT befinner sig i en stark expansionsfas, söker vi dig som tycker om en omväxlande arbetsmiljö där det finns chans till nytänkande!

Vi ser även att du har:
•    Minst tre års dokumenterad erfarenhet från liknande tjänst.
•    Goda kunskaper i anläggningsbranschens allmänna bestämmelser: AB, ABT, ABK, AMA systemet.
•    Goda kunskaper i MS Excel och Project.
•    Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
 
Då rollen innebär nära samarbetar med flera funktioner placerade i Karlskrona ser vi helst att även du finns i närområdet. Arbete vårt kontor i Stockholm alternativt hybrid med visst resande till Karlskrona ibland fungerar det också. 
 
Kontaktuppgifter och ansökan
NKT främjar en mångfaldig organisation och en kultur där människor med olika bakgrund kan trivas och inspireras att prestera på sitt bästa. Vi anser att mångfald inom företaget bidrar till långsiktig framgång och att en miljö som välkomnar alla förbättrar arbetsplatsen.
 
Tycker du tjänsten låter intressant? Då vill vi gärna prata med dig. Även om du inte uppfyller alla krav – berätta det för oss. Möjligheten att växa och bidra till vår framtid väger tungt, där ditt engagemang och din potential är av stor betydelse. Läs mer om vårt erbjudande och lyssna på några röster från våra medarbetare här!
 
Ansök via länken nedan med CV och personligt brev senast den 2024-04-30. Rekrytering sker löpande vilket betyder att tjänsten kan tillsättas innan detta datum.

Tester kan förekomma i våra rekryteringsprocesser.

Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Johan Löjdquist, johan.lojdquist@nkt.com eller ansvarig rekryterare Jenni Aronsson, jenni.aronsson@nkt.com. 
Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.
 
Fackliga representanter
Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380 
Unionen - Joakim Wikström +46 734 07 02 43
Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

Välkommen med din ansökan!
 
Be a Connector of the green tomorrow!

#LI-JA1

Om NKT

I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin. 

NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ elkabelteknik och tar en central roll när världen går mot grön energi. NKT designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningslösningar som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan 1891 har NKT förnyat kraftkabelteknologin som byggde infrastrukturen för de första glödlamporna till den för de megawatt som skapas av förnybar energi idag. NKT har sitt huvudkontor i Danmark och sysselsätter 5000 personer i 15 länder. NKT är noterat på Nasdaq Köpenhamn och omsatte 2,6 miljarder EUR 2023.

NKT – We connect a greener world.

www.NKT.com.

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Project Engineer

Harshita is part of the front-end engineering design team. She finds NKT a very good place, because she can challenge herself every day at work and mentions that it helps her grow not only on a professional level but on a personal level as well.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...