Payroll Specialist

  • Category: HR & Communication
  • Location: Lyckeby, SE

Bli en del av HR-teamet på NKT!
Vi söker nu vår nästa kollega till löneteamet i Karlskrona. Som Lönespecialist arbetar du inom företagets HR-funktion med administrativa uppgifter inom både lön- och övriga personalfrågor. Du kommer tillsammans med våra befintliga lönespecialister hantera löneprocessens alla delmoment. Du kommer arbeta både med tjänstemanna- och arbetarlöner för våra siter i Karlskrona, Alingsås och Västerås med totalt cirka 1400 medarbetare.

Nyckelspelare till alla våra medarbetare

För att lyckas i rollen som Lönespecialist har du erfarenhet av lönehantering eller liknande relevant utbildning. Du har kännedom om våra svenska lagar, regler och avtal. Vi lägger stor vikt vid att du har ett genuint intresse av löneadministration och en önskan att effektivisera och förbättra hanteringen. Vi värderar ansvarstagande, god kommunikationsförmåga och en professionell attityd. Som lönespecialist kommer du hantera alla frågor kopplade till lön: tid, sjukfrånvaro, ledigheter, skift- & övertidsersättningar etc. Därtill sköter du kontakten med och rapporteringen till myndigheter ex. Skatteverket, Försäkringskassan, Collectum och SCB etc.

Delar av dina arbetsuppgifter:  

  • Lönekörning och löneutbetalning
  • Lönerelaterade frågor
  • Rapportering, både intern och extern
  • Administrera företagets förmåner
  • Support och utbildning för chefer och medarbetare
     

Erfarenhet av Teknikavtalet och lönesystemet Agda är meriterade.  


Strukturerad, välorganiserad och serviceinriktad lönespecialist

Som person är du noggrann, strukturerad och serviceinriktad och du har ett konsultativt arbetssätt. Du trivs självklart med samarbete i grupp och delar gärna med dig av din kunskap.


Du bidrar till ett positivt klimat och arbetar för att säkerställa ett nära och effektivt samarbete, inte bara med dina närmsta kollegor, utan med hela organisationen. Vi är ett energiskt, engagerat och drivet team och vi ser därför gärna att du liksom vi har ett stort engagemang och brinnande intresse för lönerelaterade frågor. Som en del av löneteamet är det viktigt att du är serviceinriktad och flexibel i ditt sätt att ta dig an dina arbetsuppgifter. Då koncernspråket är engelska behöver du kunna tala och skriva både svenska och engelska obehindrat. Här krävs även en god social kompetens samt förmågan att situationsanpassa din kommunikation till de olika kontaktytorna du möter.

Anställningen är en visstidsanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.
 

Vi behöver dig för att fortsätta vår expansiva resa!

NKT främjar en organisation baserad på mångfald och en kultur där människor med olika bakgrund kan växa och inspireras att göra sitt bästa. Vi tror att en organisation baserad på mångfald möjliggör hållbar prestation och att en inkluderande och välkomnande kultur bidrar till en bättre arbetsplats. 

Ansök via länken nedan med CV och personligt brev senast den 15 Oktober. Urval sker löpande.


Om Du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Ann-Charlotte Ramström; +46 733 33 89 85. Om du har några frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR Business Partner Alice Jerlmark; +46 708 47 97 11. Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post. Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380

Unionen - Joakim Wikström +46734070243

Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

Välkommen med din ansökan! 

About NKT
At NKT, we are all Connectors. We connect to develop leading technologies that enable the world’s transition to renewable energy - and we stay connected to grow as people and professionals. As a company, NKT connects a greener world with high-quality power cable technology - designing, manufacturing and installing low-, medium- and high-voltage power cable solutions and accessories that support the green transition. NKT is headquartered in Denmark, employs 4,500 people in more than 15 countries, and realized revenue of EUR 2,1 billion in 2022. We connect a greener world. www.nkt.com

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...