Maskinsäkerhetsexpert / Machine Safety Expert

 • Category: Manufacturing
 • Location: Lyckeby, SE

Bli en del av vårt engagerade team och arbeta i en toppmodern produktionsmiljö i Karlskrona
Är du en målinriktad och innovativ person som motiveras av tekniska utmaningar i ett framåtlutat team? I rollen som maskinsäkerhetsexpert tillhör du en avdelning som arbetar med maskinsäkerhet, teknisk dokumentation och arbetsprocesser. 

Rådgiva och stödja
I ditt dagliga arbete kommer du som maskinsäkerhetsexpert ge råd och stödja våra projekt så att säkerhetsaspekten inkluderas vid designen och byggnationen av maskinerna. Du har en teknisk bakgrund inom el, automation eller mekatronik och arbete med konstruktion av säkerhetsrelaterade funktioner i styrsystem, pneumatiska och hydrauliska system.

Våra främsta fokus är HSE, säker användning av maskin, efterlevnad av lagkrav och kvalitet och arbetet utförs med utgångspunkt i NKT:s verksamhetspolicy.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är följande:

 • Att klarlägga direktiv, förordningar och de harmoniserade standarder, övriga standarder, samt andra tekniska specifikationer som är applicerbara för att säkerställa och uppfylla grundläggande hälso- och säkerhetskrav
 • Att rådgiva om och/eller utarbeta maskinens säkerhetskoncept
 • Att rådgiva om och/eller ta fram dokumentation för maskinens konstruktion, tillverkning och funktionssätt som krävs för en CE-märkning
 • Att utföra riskbedömningar

Strukturerad och lyhörd lagspelare
För att trivas i rollen som maskinsäkerhetsexpert har du ett starkt driv att lösa dina arbetsuppgifter på ett systematiskt och noggrant sätt. Du är lyhörd och har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Du är en utpräglad lagspelare som bidrar till att bibehålla vårt goda klimat och samarbete både inom avdelningen likväl som i övriga organisationen. 


Utöver det ovanstående bör du ha följande erfarenheter:

 • Vi föredrar att se följande certifieringar, eller intresse för att utvecklas inom detta område:
  • CMSE®– Certified Machinery Safety Expert
  • CECE – Certified Expert in CE Marking
  • CEFS – Certified Expert in Functional Safety
 • God kunskap i Officeprogrammen
 • Talar och skriver flytande svenska samt engelska

Kontaktuppgifter och ansökan
Är du intresserad av en karriär i en högteknologisk miljö i ett expansivt företag där du kommer få möjlighet att utvecklas både karriärmässigt och personligt?  Välkommen med din ansökan via länken nedan med CV och personligt brev senast den 31 mars 2024, urval kommer ske löpande. 

Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Therese Ottosson-Starheim, +46 455 33 41 95, therese.ottosson-starheim@nkt.com eller HR Business Partner Andreas Christenson, andreas.christenson@nkt.com.  Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

Fackliga representanter
Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380

Unionen – Joakim Wikström +46 734 070 243
Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

Vi ser fram emot din ansökan! 

#LI-BG1


About NKT

I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin. 

NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ elkabelteknik och tar en central roll när världen går mot grön energi. NKT designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningslösningar som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan 1891 har NKT förnyat kraftkabelteknologin som byggde infrastrukturen för de första glödlamporna till den för de megawatt som skapas av förnybar energi idag. NKT har sitt huvudkontor i Danmark och sysselsätter 5000 personer i 15 länder. NKT är noterat på Nasdaq Köpenhamn och omsatte 2,6 miljarder EUR 2023. NKT – We connect a greener world. www.NKT.com

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Machine Operator

Linnea works as a machine operator at NKT. Her job is to isolate the line or parties that then turn into a cable, what she finds best about working at NKT is the culture and that more and more females are starting to work on the production line.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...