Teknikinformatör

  • Category: Manufacturing
  • Location: Lyckeby, SE

Bli en del av vårt ambitiösa team i en toppmodern produktionsmiljö i Karlskrona 
Har du ett genuint intresse för teknisk redigering och är sugen på en ny utmaning i ett globalt och växande företag? Då kan vi ha den perfekta möjligheten för dig! 
 
Maskinsäkerhet, lagefterlevnad och kvalitet
Som teknikinformatör tillhör du ett team som arbetar med teknisk dokumentation, arbetsprocesser och maskinsäkerhet. I rollen ansvarar du för att skapa och underhålla operatörsinstruktioner, säkerhetsinstruktioner, bruksanvisningar och annan teknisk dokumentation för produktionsavdelningen. Våra huvudinriktningar är HSE, kvalitet och efterlevnad av lagkrav.
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara följande:
 
•    Skapa och uppdatera operatörsinstruktioner i en iterativ process med datainsamling (bilder, befintliga data, intervjuer), granskningar och slutligen ett arbetsflöde för godkännande.
•    Skapa och uppdatera bruksanvisningar i enlighet med maskindirektivet i de fall NKT är en maskintillverkare.
•    Vara involverad i investeringsprojekt/förändringar av maskiner och följa tidplan för leverans av operatörs- och säkerhetsinstruktioner, bruksanvisningar och annan teknisk dokumentation.
 
Strukturerad och tekniskt intresse 
För att trivas i rollen behöver du vara analytisk, strukturerad och noggrann med ett lösningsorienterat tankesätt. Du är kommunikativ, har ett samarbetsinriktat förhållningssätt och ett genuint intresse för att skapa, skriva och presentera information för olika målgrupper. Din kommunikativa förmåga gör att du kan tala för dig själv och för avdelningen med interna och externa kunder, ledning och övriga intressenter. 
 
För att lyckas i rollen bör du ha följande erfarenheter:
 
•    Framgångsrikt genomförd teknisk utbildning eller tekniska studier
•    Förmåga att analysera och utveckla innehåll och struktur av teknisk information för bättre läsbarhet och förståelse
•    Kunskap om maskindirektivet och maskinsäkerhet
•    Kunskap om att skapa illustrationer och bildhantering
•    Goda kunskaper i Office-program
•    Erfarenhet av att arbeta som teknikinformatör inom industrin är meriterande.
•    Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav
 
Kontakt och ansökan
Är du intresserad av en karriär i en högteknologisk miljö i ett expansivt företag där du kommer få möjlighet att utvecklas både karriärmässigt och personligt? 
Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2023. Personlighets- och kapacitetstester kan förekomma i vår rekryteringsprocess.
 
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Therese Ottosson-Starheim, +46 455 33 41 95, Therese.Ottosson-Starheim@nkt.com. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business Partner Andreas Christenson, Andreas.Christenson@nkt.com. Observera att vi på grund av GDPR-reglerna inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

 

Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380 
Unionen – Joakim Wikström +46 734 070 243
Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911
 

Vi ser fram emot din ansökan!

#LI-NKT

Om NKT

På NKT, är vi alla Connectors. Genom framgångsrikt samarbete utvecklar vi världsledande teknik som möjliggör övergången till förnybar energi – och vi bygger starka relationer och samarbete för att utvecklas som individer.  NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik. Vi designar, tillverkar och installerar låg-, mellan- och högspänningskabellösningar och tillbehör som möjliggör den gröna omställningen. NKT har sitt huvudkontor i Danmark, sysselsätter 4 500 personer i mer än 15 länder och omsatte 2,1 miljarder EUR 2022. We connect a greener world. www.NKT.com.  
NKT Corporate Movie 

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Production Coordinator

Zdenek has been working as a production coordinator at NKT for 47 years. He likes the variation of tasks in his job and the team effort required when reacting to changing situations.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...