IT Service Manager

  • Category: IT
  • Location: Lyckeby, SE

We connect a greener world – vill du vara med? 

Är du en engagerad och kommunikativ IT Service Manager med en passion för digitalisering? Vill du vara en del av ett engagerat och kreativt team och bidra till att utveckla och förbättra NKTs digitala applikationstjänster? Då har vi rätt jobb för dig!

Ansvara för verksamhetsnära IT-system och driva projekt
Vi söker en driven Service Manager/Projektledare som vill ta ansvar för verksamhetsnära IT-system och driva projekt som utvecklar och introducerar innovativa lösningar. I denna roll kommer du att säkerställa utveckling och support av högprioriterade IT-tjänster på global nivå. Du kommer att arbeta nära vår projekt- och planeringsverksamhet, där erfarenhet av produktionsplanering och projektledning är meriterande.


Kommunikativ IT Service Manager med erfarenhet av digitalisering 

Digitalisering av affärsprocesser är en central del av arbetet, och det är viktigt att förstå verksamhetens behov i den digitala omvandlingen. För att lyckas i den här rollen behöver du ha förmågan att förstå och bryta ned krav från de områden vi stödjer. Som Service Manager koordinerar du arbetsgrupper och säkerställer att IT-leveranser uppfyller förväntningarna. Du arbetar med både egenutvecklade och färdiga IT-lösningar och stödjer NKTs växande affärsområden och processer.


Vi söker en person som trivs i en snabbt utvecklande och internationell miljö. Du behöver vara lyhörd, kostnadsmedveten och strategisk, samt ha förmågan att organisera arbetet väl och kommunicera effektivt i både tal och skrift. Våra tjänster drivs på både on-premise infrastruktur och molntjänster, så kunskap om IT-infrastruktur är en fördel.

Förutom ovan innehåller ditt CV:

  • Relevant utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
  • Professionell erfarenhet från leveranser av IT-tjänster och system i en multinationell verksamhet
  • Vana vid agila metoder och ramverk inom mjukvaruutveckling
  • Erfarenhet av att hantera externa leverantörer
  • Serviceinriktad med en analytisk förmåga
  • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift

Bli del av ett engagerat team i en internationell miljö 

Vi tror att en mångsidig organisation möjliggör hållbar prestanda, och att en inkluderande och välkomnande kultur gör för en bättre arbetsplats. Vi är engagerade i att främja en mångsidig organisation och en kultur där människor från olika bakgrunder och med olika ståndpunkter kan trivas och inspireras att prestera sitt bästa. Du kommer att få spännande möjligheter att utveckla din egen karriär och attraktiva förmåner. 

Är du intresserad av en karriär på ett expansivt företag och samtidigt bidra till den gröna omställningen?

Då vill vi gärna prata med dig. Även om du inte uppfyller alla krav – berätta det för oss. Möjligheten att växa och bidra till vår framtid väger tungt, där ditt engagemang och din potential är av stor betydelse. Läs mer om vårt erbjudande och lyssna på några röster från NKT Connectors här

Ansök via länken nedan med CV och personligt brev senast den 15 augusti 2024. 

Rekrytering sker löpande vilket betyder att tjänsten kan tillsättas innan detta datum. Personlighetstester kan förekomma i våra rekryteringsprocesser. 

Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Ewa Heidenberg, ewa.heidenberg@nkt.com eller +46 729 861 802. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HRBP Stefan  Björksten, stefan.bjoerksten@nkt.com 

På grund av sommarledighet, kan du förvänta dig något längre svarstid från vårt rekryteringsteam. Tack för ditt tålamod och förståelse.

Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer: Christian Fisch, +46 455 56 380

Unionen: Joakim Wikström, +46 734 070 243

Ledarna: Roger Jönsson, +46 455 55 911

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om NKT

På fabriken i Karlskrona designar, utvecklar och tillverkar NKT de högspänningskabellösningar som möjliggör övergången till förnybar energi. Här kommer du att gå med i en mångsidig organisation på ett internationellt erkänt ingenjörscentrum som driver en av de mest avancerade högspänningstesthallarna, en toppmodern kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget i offshoreindustrin.

På NKT är vi alla Connectors. Vi ansluter för att utveckla ledande teknologier som möjliggör världens övergång till förnybar energi – och vi håller kontakten för att växa som människor och yrkesverksamma. Som företag kopplar NKT samman en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik - designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningskabellösningar och tillbehör som stödjer den gröna omställningen.

NKT har sitt huvudkontor i Danmark, sysselsätter över 5 000 personer i 15 länder och realiserade intäkter på 2,3 miljarder EUR 2023.

Vi kopplar samman en grönare värld.  

www.nkt.com

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Chief Enterprise Architect

Sapna, speaks about how she and her colleagues within our IT organization are contributing to the overall company strategy and how the collaborative environment lets ideas flourish everyday.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...