Mekanisk konstruktör

  • Category: Other
  • Location: Lyckeby, SE

  Bidra med kreativitet och nya lösningar till vår fortsatta utveckling

  Uppfinningsrik och fast besluten att hitta den bästa lösningen på alla problem? Ordningsam och strävar ständigt efter att leverera i tid med hög kvalité?
  Redo att visa vad du kan bidra med för att lyfta dig själv och dina konstruktörskollegor till en ny nivå?

  Då är du den vi letar efter!

  Bli en del av vår mekaniska utveckling

  Som mekanisk konstruktör är du erfaren inom området, sugen på att bidra till avdelningen med nya förhållningssätt, synpunkter, erfarenheter och kanske till och med nya uppfinningar. Med din expertis kommer du att stötta projektledare i frågor om design & layout, produktionsutveckling, maskinutrustning och tillverkning. Du kommer att delta i projekt, skriva specifikationer för mekaniska krav och vara en viktig del i utvecklingen av nya maskiner och konstruktioner i vår högteknologiska produktion i Karlskrona.

  Du vidtar åtgärder för att säkerställa att ditt arbete med mekanisk design utförs enligt gällande interna och externa direktiv och standarder. Du skapar tillverkningsunderlag och ritningar och kvalitetssäkrar tillverkningen hos externa tillverkare.

  I rollen som konstruktör bidrar du aktivt till tvärfunktionellt samarbete likväl som till att utveckla och uppdatera våra processer och arbetssätt.

  Kreativ och innovativ ingenjör

  För att lyckas i rollen som mekanisk konstruktör på NKT behöver du vara strukturerad och metodisk i ditt arbete, samtidigt som du har utrymme för kreativitet och innovativt tänkande i ditt sökande efter lösningar. Du vet hur du tar kommandot över ditt eget arbete och driver självständigt projekt och uppgifter framåt mot uppsatta mål.

  För att kvalitetssäkra din tekniska dokumentation, och fungera som en konstruktiv granskare av andras dokumentation, behöver du vara noggrann och metodisk i ditt arbete samt kommunikativ och ha ett starkt samarbetssätt.

  Din kommunikativa sida låter dig tala för dig själv, såväl som avdelningen, i olika kontakter med både interna och externa kunder och ledning. Att samarbeta med andra är naturligt för dig.

  För att lyckas i rollen bör du ha följande erfarenheter: 

  • Civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning teknik / maskinteknik
  • Tidigare erfarenhet från liknande konstruktörs-roller
  • Tidigare erfarenhet från NKT är meriterande
  • Van av arbete i Microsoft Office, erfarenhet av SAP är meriterande
  • Solidworks / PLM (Windchill) är ett krav
  • AutoCAD är meriterande
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav

   

  Kontaktuppgifter och ansökan
  Ansök via länken nedan med CV och personligt brev senast den 31 augusti 2022, urval kommer att ske löpande.
  Tester kan förekomma i våra rekryteringsprocesser.

  Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef, Mathias Manneklint, mathias.manneklint@nkt.com, +46 72 522 03 06 eller ansvarig rekryterare Annika Svensson, annika.svensson@nkt.com.
  Vänligen notera att vi med anledning av GDPR inte kan ta emot några ansökningar via e-post.

  Fackliga representanter
  Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380  
  Unionen - Mikael Hammarin +46 455 75 972
  Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911

  Välkommen med din ansökan!

  #LI-NKT

  Om NKT

  I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin. 

  NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ elkabelteknik och tar en central roll när världen går mot grön energi. NKT designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningslösningar som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan 1891 har NKT förnyat kraftkabelteknologin som byggde infrastrukturen för de första glödlamporna till den för de megawatt som skapas av förnybar energi idag. NKT har sitt huvudkontor i Danmark och sysselsätter 3900 personer. NKT är noterat på Nasdaq Köpenhamn och omsatte 1,8 miljarder EUR 2021. NKT – We connect a greener world. www.NKT.com

  NKT Corporate Movie 

  What we offer:

  Remote work possibilities

  Flexible working hours

  Strong safety culture

  Exciting career development opportunities

  Global company & Scandinavian culture

  Hightech industry environment

  Our culture

  Life @ NKT

  Our company culture is created by all of us - everyday.
  Find out more
  Photo shoot HQ Broendby 2021

  Sign up to our Talent Pool

  No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
  Loading...