Automationsingenjör

  • Category: Engineering
  • Location: Lyckeby, SE

Var med och utveckla våra automationslösningar
Är du en Automationsingenjör som har en teknisk utbildning från universitet, högskola, YH eller arbetat dig till motsvarande kunskap? Du drivs av nya tekniska lösningar och vill vara med och utveckla automationslösningar till vår produktionsanläggning i Karlskrona?  Då kanske vi har rätt jobb för dig!

Produktionen strävar efter att ligga i teknikens framkant och vi har utvecklat unika automationssystem som används i vår kabeltillverkning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

  • PLC-programmering och elkonstruktion på maskiner och produktionsutrustningar.
  • Utveckla små och stora automationslösningar i projektform.
  • Granskning och validering av automations- och elkonstruktionslösningar både på nya maskiner och vid ombyggnader av befintliga maskiner.
  • Linjestöd för produktion samt vid behov projektleda projekt

Som Automationsingenjör på NKT kommer du att bli en viktig lagspelare på Production Technology Automation & Power Engineering i Karlskrona. Vi erbjuder en utmanande och stimulerande arbetsmiljö och har en god sammanhållning på avdelningen som består av flertal erfarna ingenjörer med blandade kompetenser och erfarenheter inom elkonstruktion och automation.


Lagspelare

Vi söker dig som vill arbeta i projektform och du uppskattar varierande arbetsuppgifter. Din egen drivkraft och motivation är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i denna roll. Du arbetar på ett systematiskt sätt, är anpassningsbar och är en riktigt bra lagspelare.
  
Ditt CV innehåller: 

  • Dokumenterad erfarenhet av PLC/HMI (ABB, Siemens programmering), Scada, Elkonstruktion (Eplan).
  • Erfarenheter från industrin eller liknande.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav 

Kontakt och ansökan

Vi granskar ansökningar till denna tjänst löpande. 

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringschef Kari Thernström, på kari.thernstroem@nkt.com. Om du har några frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta vår HR Business Partner, Andreas Christenson, på: andreas.christenson@nkt.com eller rekryteraren, Ben Gregg, på: benjamin.gregg@nkt.com

Observera att vi på grund av GDPR-reglerna inte kan acceptera några ansökningar via e-post.

Union Representatives

Sveriges Ingenjörer: Christian Fisch, +46 455 56 380
Unionen: Joakim Wikström, +46 734 070 243
Ledarna: Roger Jönsson, +46 455 55 911

Vi ser fram emot din ansökan!
#LI-BG1


About NKT

På fabriken i Karlskrona designar, utvecklar och tillverkar NKT de högspänningskabellösningar som möjliggör övergången till förnybar energi. Här kommer du att gå med i en mångsidig organisation på ett internationellt erkänt ingenjörscentrum som driver en av de mest avancerade högspänningstesthallarna, en toppmodern kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget i offshoreindustrin.

​​​​På NKT är vi alla Connectors. Vi ansluter för att utveckla ledande teknologier som möjliggör världens övergång till förnybar energi – och vi håller kontakten för att växa som människor och yrkesverksamma. Som företag kopplar NKT samman en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik - designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningskabellösningar och tillbehör som stödjer den gröna omställningen. NKT har sitt huvudkontor i Danmark, sysselsätter över 5 000 personer i 15 länder och realiserade intäkter på 2,3 miljarder EUR 2023. Vi kopplar samman en grönare värld.  www.nkt.com

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Senior Mechanical Analysis Engineer

Gustaf is very passionate about his job. He likes to challenge old ideas, he likes to put new ideas forward. For him that is part of the development process and he feels he found just the right spot for him at NKT.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...