Manager Automation Engineering

 • Category: Engineering
 • Location: Lyckeby, SE

Led ett av våra två team inom automation och bidra till den gröna omställningen! 

NKT i Karlskrona är i stark tillväxt och utökar nu avdelningen inom automation med två chefer. Vill du leda ett team av kunniga automationsingenjörer som utvecklar lösningar för automation av produktionen? Trivs du i en produktionsnära roll och motiveras av att utveckla andra? Bli del av en internationell miljö, arbeta med modern automationsteknik och få chans att utvecklas i en roll som chef. 

Ansvara för ett engagerat team och bidra till en optimerad produktion   

Som chef ansvarar och utvecklar du ett teamet av automationsingenjörer genom löpande och nära dialog med dina medarbetarna. Som chef säkerställer du att våra automationsprojekt genomförs effektivt och med fokus på säkerhet. Du arbetar nära andra avdelningar för att identifiera och implementera förbättringar i våra processer. Du arbetar tätt med din chefskollega inom automation, för att säkerställa effektivisering och optimering av arbetsflöden och processer. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Planera och ha en översyn över automationsprojekt från start till slut 
 • Säkerställa att alla system och processer uppfyller företagets kvalitets- och säkerhetsstandarder 
 • Samarbeta med andra avdelningar för att identifiera och implementera förbättringar 
 • Genomföra strategier för att optimera våra automationsprocesser 
 • Rekrytera nya kollegor till teamet 
 • Personal- och budgetansvar 

Du ansvarar för ett team om ca 10-12 automationsingenjörer och rapporterar till Manager Automation & Power Engineering.  

Erfaren inom automation i en produktion med intresse av att leda andra 

Vi söker dig som är kommunikativ, organiserad och med en förmåga att fatta beslut. Du har en god förmåga att leda både projekt och människor. Att utveckla och leda andra motiverar dig. Då rollen innebär många kontaktytor, söker vi dig som är bra på att skapa goda relationer med både ditt team och övriga kollegor i organisationen.  

Du har även: 

 • En teknisk utbildning från universitet, högskola, YH eller arbetat dig till motsvarande kunskap inom automation. 
 • Erfarenhet av att leda andra, antingen som projektledare eller som chef 
 • Erfarenhet av automation inom produktionsindustrin 
 • Goda kunskaper i svenska och engelska  

Utvecklas i en roll som chef och bidra på vår tillväxtresa 

Vi tror att en mångsidig organisation möjliggör hållbar prestanda, och att en inkluderande och välkomnande kultur gör för en bättre arbetsplats. Vi är engagerade i att främja en mångsidig organisation och en kultur där människor från olika bakgrunder och med olika ståndpunkter kan trivas och inspireras att prestera sitt bästa. Du kommer att få spännande möjligheter att utveckla din egen karriär med attraktiva förmåner.​ 

I denna roll får du möjlighet att arbeta i ett företag i tillväxt, leda och ansvara för ett team av engagerade medarbetare och en chans att utveckla ditt ledarskap. Vi erbjuder attraktiva förmåner, karriärmöjligheter och en chans att vara del av en internationell miljö. 
 

“Som ledare är våra värdegrunder för mig väldigt viktiga vilket även genomsyras i mitt ledarskap. Med mig som ledare får du ett närvarande ledarskap, frihet under ansvar och en ledare som motiveras av att se andra växa.” säger rekryterande chef Kari Thernström  
  

Läs mer om vårt erbjudande och lyssna på några röster från våra medarbetare här!
 

Ansök via länken nedan med CV och personligt brev senast 2024-08-18. Rekrytering sker löpande vilket betyder att tjänsten kan tillsättas innan detta datum. På grund av semsterperiod kan det ta längre tid innan du får återkoppling. Tester och bakgrundskontroller kan förekomma i våra rekryteringsprocesser. 

Har du frågor angående tjänsten är du  välkommen att kontakta rekryterande chef Kari Thernström, kari.thernstroem@nkt.com. Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryterare Angelina Nilsson, angelina.nilsson@nkt.com. Observera att vi på grund av GDPR-reglerna inte kan ta emot några ansökningar via e-post.
 
Fackliga representanter
Sveriges Ingenjörer: Christian Fisch, +46 455 56 380 
Unionen: Joakim Wikström, +46 734 070 243
Ledarna: Roger Jönsson, +46 455 55 911 


Välkommen med din ansökan! 

#LI-AN1

Be a Connector of the green tomorrow!

Om NKT 

I vår fabrik i Karlskrona bedriver NKT konstruktion, utveckling och tillverkning av kraftkabellösningar för högspänning som möjliggör överföring av förnybar energi. Här kommer du att ingå i en organisation baserad på mångfald i ett internationellt erkänt tekniskt centrum som leder en av de mest avancerade provhallarna för högspänning, det senaste inom kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget inom offshoreindustrin.

​​​​På NKT är vi alla Connectors. Vi ansluter för att utveckla ledande teknologier som möjliggör världens övergång till förnybar energi – och vi håller kontakten för att växa som människor och yrkesverksamma. Som företag kopplar NKT samman en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik - designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningskabellösningar och tillbehör som stödjer den gröna omställningen. NKT har sitt huvudkontor i Danmark, sysselsätter över 5 000 personer i 15 länder och realiserade intäkter på 2,3 miljarder EUR 2023. Vi kopplar samman en grönare värld.  www.nkt.com

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Process Engineer

Josef works at NKT as a process engineer on the isolation line. He started at NKT as a seasonal part-time employee and developed to working full time as an operator of screening lines. He mentions that NKT is a great place to work because it’s a stable company in a growing industry.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...